jeżeli masz wersję classic to tam nie było instalacji na tylne głośniki. W mojej też nie było.
[O2] OCTAVIA RS, DOBRY WYBÓR??? PROSZE O RADĘ !!!
Zwiń
X
-
[O2] OCTAVIA RS, DOBRY WYBÓR??? PROSZE O RADĘ !!!
Witam. Jeżdzę Fabką 1.9 SDI kombi, zamierzam sie przesiasc na O2 RS TDI, prosze o rade posiadaczy, czy warto na takie autko wydac ok 125 tys ( czekam na wersje z DSG i nowym common railem) Interesuje mnie wszystko na temat tego modelu. Moze polecicie mi dobrego dealera( chce ponegocjowac cene) z okolic Trojmiasta, ew Poznania. Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawammartig
Leon 1P Cupra+ 280KM
-
-
nie wartoZamieszczone przez martigczy warto na takie autko wydac ok 125 tys
- wydać 125 kPLN 
spójrz na ten post
i do dzieła - niech Cię nie przerażą odległości np do Krakowa bo za rabaty jakie ci panowie załatwiają warto pojechać jeszcze dalej - zapytaj zanim zamówisz - na pewno będzie warto
a sam wybór O2RS - na pewno bardzo bardzo dobry :wink:
Komentarz
-
-
Przesiadka z Fabki SDI na Octę RS TDI DSG :?: :!: :?: - no nie powiem, niezły kolega progres zapodaZamieszczone przez martigWitam. Jeżdzę Fabką 1.9 SDI kombi, zamierzam sie przesiasc na O2 RS TDI, prosze o rade posiadaczy, czy warto na takie autko wydac ok 125 tys ( czekam na wersje z DSG i nowym common railem) Interesuje mnie wszystko na temat tego modelu. Moze polecicie mi dobrego dealera( chce ponegocjowac cene) z okolic Trojmiasta, ew Poznania. Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawam
Komentarz
-
-
Problem jest jeden. Nikt Ci nie powie jak to bedzie dzialac, bo tej kombinacji jeszcze nie ma. Mozesz poczytac o plusach i minusach DSG, ale nie w polaczeniu z silnikiem 170KM. Wydaje mi sie ze siedzi tam inna skrzynia DSG niz do tej pory sa w OII. Mozesz poszukac na jakims forum Passata jak sprawuje sie ten silnik 170KM CR z DSG - tam taka kombinacja jest dostepna.
Komentarz
-
-
Sam od roku mam O2 1,9 BXE (seria) + DSG i mogę powidzieć, że jeździ się tym bardzo dobrze. Mojego sąsiada który przymierzał się w zeszłym roku do Passata 170KM namówiłem na skrzynię DSG to do dzisiaj nie wie jak ma mi dziękować. Pasek jest już po małym chipie na 200 kucy i jak na razie jeździ ta furka wyśmienicie. Lepsza automatyczna skrzynia dwusprzęgłowa jest chyba tylko w BMW. Niestety dopłata powala ok 17000 (sic!), ale przy tej cenie samochodów to nie taki problem.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Maicroft - ale dlaczego skrzynka miałaby być inna? Ta co jest aktualnie - 6 biegowa - została przewidziana na 350Nm i jak na razie dobrze się sprawdza, nawet w mocniejszych konfiguracjach. O 7 biegowym DSG: "Nowa 7-biegowa przekładnia DSG trafi w pierwszym rzędzie do modeli Golf i Golf Plus z silnikami 1,4 TSI (90 kW/122 KM) i 1,9 TDI (77 kW/105 KM). Nowa przekładnia od swojej poprzedniczki różni się tym, że sprzęgła sterujące dwoma gałęziami skrzyni biegów nie są już zanurzone w łaźni olejowej, ale chodzi o suche sprzęgła cierne. Eliminacja cieczy oznacza w praktyce wyższą wydajność i niższe straty oraz mniejsze zużycie paliwa. Oszczędność paliwa możliwa była także dzięki siedmiu biegom, które doskonale pokrywają zakres pracy poszczególnych silników. Siedmiobiegowe DSG z silnikiem 1,9 TDI zużywa o 0,7 l oleju napędowego mniej od tego samego silnika z pierwotnym 6-biegowym DSG.
Nową skrzynię biegów skonstruowano do przenoszenia maksymalnego momentu obrotowego 250 Nm, co potwierdza jej przeznaczenie do samochodów klasy niższej i niższej średniej."
Jednym słowem DSG w takiej postaci zostanie z nami na dłużej.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
"Problem" jest tylko jeden. Oficjalna specyfikacja naszych skrzyn DSG zaklada max Nm na poziomie 325Nm :twisted: Seryjnie te silniki BKD maja wiecej po programie mozna zrobic bez problemu plaskie 350-370Nm. W przypadku tego silnika CR jesli bedzie miec parametry jak PPD 170KM to seria jest juz ponad sily oficjalnych informacji producenta. Po programie jest bez problemow 400-420Nm.
Komentarz
-
-
Maicroft, ta sama 6 biegowa skrzynka DSG jest łączona w VW i nowym Superbie z 3,2 FSI a tam jest dokładnie 350Nm (i Haldex). 2.0 TDI 170 musi mieć z giftami pod 380 Nm i skrzynia wystarcza. Czyli może mieć granicznie nawet 400 Nm. Pozostaje na razie przy swoim TDI-CR dostanie to samo 6 biegowe DSG co aktualny TDI.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Witam kolegę, ja latam od ponad miesiąca RS-em TDI i powiem szczeże że auto spełniło w pełni moje oczekiwania. Kupowane u Nas :wink: w Groblewskim w Sopocie, można wynegocjować niezły rabacik.
Mój na hamowni wypluł 197KM/369Nm , jeśli nawet jest to wynik optymistyczny to granice 190KM są osiągalne. Nie wiadomo jak bedzie z CR-em i faktycznie z DSG.
Kwestia przeanalizowania danych. Ale powiem szczeże że ostatecznie cieszę się że nie mam CR.
Auto jak najbardziej polecam.
Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
Komentarz
-
-
Ale fabryka Ci nie przyciemni przednich , skąd wiesz może tak własnie własciciel chceZamieszczone przez shadoNexus6, chyba żartujesz. Za 600 PLN nie przyciemnisz chyba nigdzie lepiej niż fabryka. Po co mieć folię skoro można mieć fabrycznie ciemną szybę?
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
martig, Ja mam już przeszło 30kkm na liczniku i zero dosłownie zero problemów, wcześniej miałem 01 ASZ-ta byłem bardzo zadowolony a teraz gdy jeżdżę Rs-em jestem cały w skowronkach
Spostrzeżenie jakie nasuwami się to: Konkrtetnie ten model octy nie nadaje sie do jazdy w mieście to jest dla niego męczarnia nie wykorzystujesz w pełni jego parametrów aż szkoda go męczyć, natomiast jazda w trasie to sama przyjemność :yay: :yay: :yay: Zatem kupuj napewno będziesz zadowolonywocek
Komentarz
-
Komentarz