jeżeli masz wersję classic to tam nie było instalacji na tylne głośniki. W mojej też nie było.
[O2] OCTAVIA RS, DOBRY WYBÓR??? PROSZE O RADĘ !!!
Zwiń
X
-
[O2] OCTAVIA RS, DOBRY WYBÓR??? PROSZE O RADĘ !!!
Witam. Jeżdzę Fabką 1.9 SDI kombi, zamierzam sie przesiasc na O2 RS TDI, prosze o rade posiadaczy, czy warto na takie autko wydac ok 125 tys ( czekam na wersje z DSG i nowym common railem) Interesuje mnie wszystko na temat tego modelu. Moze polecicie mi dobrego dealera( chce ponegocjowac cene) z okolic Trojmiasta, ew Poznania. Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawammartig
Leon 1P Cupra+ 280KM
-
-
Zamieszczone przez martigczy warto na takie autko wydac ok 125 tys- wydać 125 kPLN
spójrz na ten post
i do dzieła - niech Cię nie przerażą odległości np do Krakowa bo za rabaty jakie ci panowie załatwiają warto pojechać jeszcze dalej - zapytaj zanim zamówisz - na pewno będzie warto
a sam wybór O2RS - na pewno bardzo bardzo dobry :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martigWitam. Jeżdzę Fabką 1.9 SDI kombi, zamierzam sie przesiasc na O2 RS TDI, prosze o rade posiadaczy, czy warto na takie autko wydac ok 125 tys ( czekam na wersje z DSG i nowym common railem) Interesuje mnie wszystko na temat tego modelu. Moze polecicie mi dobrego dealera( chce ponegocjowac cene) z okolic Trojmiasta, ew Poznania. Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawam
Komentarz
-
-
Problem jest jeden. Nikt Ci nie powie jak to bedzie dzialac, bo tej kombinacji jeszcze nie ma. Mozesz poczytac o plusach i minusach DSG, ale nie w polaczeniu z silnikiem 170KM. Wydaje mi sie ze siedzi tam inna skrzynia DSG niz do tej pory sa w OII. Mozesz poszukac na jakims forum Passata jak sprawuje sie ten silnik 170KM CR z DSG - tam taka kombinacja jest dostepna.
Komentarz
-
-
Sam od roku mam O2 1,9 BXE (seria) + DSG i mogę powidzieć, że jeździ się tym bardzo dobrze. Mojego sąsiada który przymierzał się w zeszłym roku do Passata 170KM namówiłem na skrzynię DSG to do dzisiaj nie wie jak ma mi dziękować. Pasek jest już po małym chipie na 200 kucy i jak na razie jeździ ta furka wyśmienicie. Lepsza automatyczna skrzynia dwusprzęgłowa jest chyba tylko w BMW. Niestety dopłata powala ok 17000 (sic!), ale przy tej cenie samochodów to nie taki problem.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Maicroft - ale dlaczego skrzynka miałaby być inna? Ta co jest aktualnie - 6 biegowa - została przewidziana na 350Nm i jak na razie dobrze się sprawdza, nawet w mocniejszych konfiguracjach. O 7 biegowym DSG: "Nowa 7-biegowa przekładnia DSG trafi w pierwszym rzędzie do modeli Golf i Golf Plus z silnikami 1,4 TSI (90 kW/122 KM) i 1,9 TDI (77 kW/105 KM). Nowa przekładnia od swojej poprzedniczki różni się tym, że sprzęgła sterujące dwoma gałęziami skrzyni biegów nie są już zanurzone w łaźni olejowej, ale chodzi o suche sprzęgła cierne. Eliminacja cieczy oznacza w praktyce wyższą wydajność i niższe straty oraz mniejsze zużycie paliwa. Oszczędność paliwa możliwa była także dzięki siedmiu biegom, które doskonale pokrywają zakres pracy poszczególnych silników. Siedmiobiegowe DSG z silnikiem 1,9 TDI zużywa o 0,7 l oleju napędowego mniej od tego samego silnika z pierwotnym 6-biegowym DSG.
Nową skrzynię biegów skonstruowano do przenoszenia maksymalnego momentu obrotowego 250 Nm, co potwierdza jej przeznaczenie do samochodów klasy niższej i niższej średniej."
Jednym słowem DSG w takiej postaci zostanie z nami na dłużej.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
"Problem" jest tylko jeden. Oficjalna specyfikacja naszych skrzyn DSG zaklada max Nm na poziomie 325Nm :twisted: Seryjnie te silniki BKD maja wiecej po programie mozna zrobic bez problemu plaskie 350-370Nm. W przypadku tego silnika CR jesli bedzie miec parametry jak PPD 170KM to seria jest juz ponad sily oficjalnych informacji producenta. Po programie jest bez problemow 400-420Nm.
Komentarz
-
-
Maicroft, ta sama 6 biegowa skrzynka DSG jest łączona w VW i nowym Superbie z 3,2 FSI a tam jest dokładnie 350Nm (i Haldex). 2.0 TDI 170 musi mieć z giftami pod 380 Nm i skrzynia wystarcza. Czyli może mieć granicznie nawet 400 Nm. Pozostaje na razie przy swoim TDI-CR dostanie to samo 6 biegowe DSG co aktualny TDI.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Witam kolegę, ja latam od ponad miesiąca RS-em TDI i powiem szczeże że auto spełniło w pełni moje oczekiwania. Kupowane u Nas :wink: w Groblewskim w Sopocie, można wynegocjować niezły rabacik.
Mój na hamowni wypluł 197KM/369Nm , jeśli nawet jest to wynik optymistyczny to granice 190KM są osiągalne. Nie wiadomo jak bedzie z CR-em i faktycznie z DSG.
Kwestia przeanalizowania danych. Ale powiem szczeże że ostatecznie cieszę się że nie mam CR.
Auto jak najbardziej polecam.Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNexus6, chyba żartujesz. Za 600 PLN nie przyciemnisz chyba nigdzie lepiej niż fabryka. Po co mieć folię skoro można mieć fabrycznie ciemną szybę?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
martig, Ja mam już przeszło 30kkm na liczniku i zero dosłownie zero problemów, wcześniej miałem 01 ASZ-ta byłem bardzo zadowolony a teraz gdy jeżdżę Rs-em jestem cały w skowronkach
Spostrzeżenie jakie nasuwami się to: Konkrtetnie ten model octy nie nadaje sie do jazdy w mieście to jest dla niego męczarnia nie wykorzystujesz w pełni jego parametrów aż szkoda go męczyć, natomiast jazda w trasie to sama przyjemność :yay: :yay: :yay: Zatem kupuj napewno będziesz zadowolonywocek
Komentarz
-
Komentarz